Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DB

Dost dobré názory. Opravdu. Rozhodně souhlasím s tímto vaším postřehem......".....Rozvírající se nůžky mezi bohatými a chudými, nerovnoměrné rozdělení a rozdělování výnosů a bohatství mezi stále menšící se menšinou a chudnoucí zvětšující se většinou. To mnoho vlád vůbec nečiní.

Zdroj:http://dubsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=523369.

.....ale dál něco jiného...Trump, Bavorsko, V4 a další nejsou moc zdravé vývojové trendy, i když na první pohled se tak mohou jevit.

V4 je vlastně rozkladem EU, je to jakoby Oregon, Nebraska, California a Florida utvořily pakt a šly proti vládě ve Washingtonu.

Bilaterální forma uspořádání světa skončila 1990, a teď jsme v procesu tvorby čtyřlaterálního světa, neboli světového oligopolu, máme 4 veliké subjekty v této hře, USA, Rusko, Čínu a EU. Všichni mají vlastní armádu, jen EU ji nemá a tím je lehce vydíratelná - viz Erdogan.

Tato veliká čtyřka se bude muset časem spojovat a to podle mne v tomto pořadí,

1) krok...EU jako federace s vlastní armádou

2) krok....spojení EU s USA nebo s Ruskem

3) krok... spojení prvních dvou s tím třetím..EU +USA s Ruskem...jako protipól Číny

4) krok.... spojení trojkongolomerátu USA, Rusko, EU s Čínou...protože jsme všichni jenom lidi a protože není možné jít proti evoluci

0 1
možnosti
MD

Přeji hezký den Pane Bartoši,

děkuji za Vaše cenné poznámky.. Vývoj, změny a směřování v USA, v zemích V4, v Bavorsku, Rakousku, ale i v řadě dalších zemích, probíhá. Nehodnotím zatím, zda je, ale hlavně jaký bude, zda positivní nebo ne. V každém případě , je to ale úsilí o změnu, protože dosavadní stav tyto reakce vyvolává.

Co se týká budoucích koalic nebo seskiupení, čtyř Vámi zmíněných velmocí, záleží na tom, zda se prosadí realistické nazírání na svět, jak jej změní události globálního dosahu. Správně formulujete EU jako budoucí federaci. Budou to svéprávné státy, ať již národních nebo vícenárodnostní. Ale EU není celá Evropa. To je nutno také brát v potaz. Pokud EU nebude zreformována, nemá a nebude mít velkou váhu. Dnes je na straně USA a staví se spíše proti Rusku, respektive Ruské Federaci. Ale bez Ruska nebude vyřešen žádný problém, ani evropský, ani světový.

S pozdravem

Milan Dubský

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS