Milan Dubský

Tváře a konání našich předních politiků

7. 06. 2016 16:33:46
Andrej Babiš Jsou na něj různé názory. Protichůdné, některé bezobsažné, nálepkové, některé s reálným analytickým úsudkem. To je zcela přirozené, zvláště u člověka, který je členem vlády a jehož jednání se nás, občanů dotýká.

Andrej Babiš je v současné vládě ministrem financí a prvním místopředsedou vlády. Seskupení ANO, které inicioval a uvedl v život, se umístilo v posledních parlamentních volbách jako druhé, hned za ČSSD. Má ve sněmovně 47 poslanců, ČSSD 50. Jeho kritici mu vytýkají střet zájmů. Že využívá své funkce a pracuje pro Agrofert, jehož je majitelem. Andrej Babiš patří k nejbohatším občanům České republiky. Ale Andrej Babiš není Agrofert a ani seskupení ANO není Agrofert. To si mnozí kritici pletou pojmy. Andrej Babiš byl v KSČ. To je také jedna z výtek. Ale v tehdejší Československé nerozdělené Republice, byla v KSČ řada funkcionářů. Tošovský, Tvrdík, Rusnok, Dlouhý, Pithart, Remek a další. I Miloš Zeman byl v KSČ, Vstoupil tam v roce 1968, v roce Pražského jara. V roce 1970 byl z ní vyloučen. Andrej Babiš se tedy nijak nevymykal. Byl také v KSČ a s ním v tehdejší Československé republice přes 1,9 milionu českých občanů. Taková byla skutečnost, takový byl tehdy čas. Obojí nedobré.

Hnutí ANO, to jsou stovky a tisíce aktivistů, kteří si přáli změnu přežilých struktur. Dnes se postupně formuje v politickou stranu. Bude jiná, než dosavadní zavedené parlamentní strany, které se střídají u vesla, přisáté k penězovodu státních peněz, našich peněz, vybraných v daních. Nemělo by vadit, že Babiš je bohatý. To není tělesná ani morální vada. Říká, že je možné stát řídit jako firmu. Pracuje zadarmo, svůj plat dává na charitu. Za své nedlouhé funkční působení dokázal snížit státní dluh, který nasekaly všechny vlády před ním. Směřuje, krok za krokem, k vyrovnanému rozpočtu a váží komu a kam naše peníze přidělit. A to je pro mne jako občana rozhodující. Nálepky opozice a nejen pražské kavárny jsou nesmyslné, trapné a směšné. Andrej Babiš si mne nekoupil koblihami. To říkají ti, co přišli do politiky chudí a v ní zbohatli, odkojeni z peněz nás, daňových poplatníků. Nyní jsou také bohatí a vytýkají bohatství jemu.

Milan Dubský

Autor: Milan Dubský | karma: 18.39 | přečteno: 405 ×
Poslední články autora