Milan Dubský

Něco o sázkách

2. 05. 2016 12:22:56
Tak jako v přírodě, ve fauně i flóře i v lidské společnosti neexistuje rovnost ve vlastnictví peněz, nadání, skromnosti, majetku či jiných věcí nebo vlastností. V jedné oblasti jsou si lidé rovni. A to v právech a zodpovědnosti.

V druhém případě pak sázíme na něco, co neznáme. Sázíme vlastně na náhodu. V naději, že na nás naprší kapičky štěstí. Ale náhody nejsou záležitostí náhod. Mají vždy nějaké příčiny a zákonitosti. My je ale neznáme. A protože, jak se říká, naděje umírá poslední, v skrytu duše nebo tajných přání, doufáme, že jedna z náhod přistane na nás, jako jednotlivci nebo skupině šťastlivců. A skutečně se tak děje. Ten nebo skupina, kteří dají větší sumu peněz do sázek, mají také větší naději, že budou vylosována čísla na jejich sázenkách. Plocha pro přistání zmiňované náhody je větší.

Suma vsazených peněz bývá různá. Na příklad po výplatách zaměstnanců, nebo když je v jack potu již opravdu velká suma peněz, z níž tahá automat čísla, vždy za přítomnosti státního notáře. Nebo když minule některý šťastlivec nebo skupina vyhráli mimořádně velkou a neobvyklou velkou částku peněz. A ve společnosti přibyl další milionář nebo milionáři.

Ale to nic nemění na skutečnosti, že tento druh sázek je nemravný. Je to podobné nebo stejné jako ta známá hra „letadlo“. Peníze v takovém fondu nepocházejí z daní, nýbrž z vlastních kapes jednotlivců. A to i tehdy, když část vsazených peněz je dávána na podporu sportu nebo jiné rozumné aktivity.

Milan Dubský

Autor: Milan Dubský | karma: 8.27 | přečteno: 163 ×
Poslední články autora