Kdo rozbíjí vládní koalici

V čele rozbíječů stojí lidovci KDU-ČSL s panem Bělobrádkem.  Znají ovšem čáru, kterou když překročí, ztratí všechny vládní, poslanecké prebendy a bonusy.

Kdyby Andrej Babiš řekl, dobře,  nechcete mne ve vládě, odcházím. A bylo by po vtákách. Andrej Babiš není ale nezodpovědný. Plní sliby, které dal svým voličům. Neodejde jen tak. Nemíní je zklamat. Jde mu o nápravu. Jeho odchod by nastolil tři možné varianty řešení. A/ Pověření některého z politiků, aby sestavil novou vládu. A prezident může pověřit také Andreje Babiše. B/ Předčasné volby. Ty nechce žádná z  vládnoucích stran  ani oposice. Mohlo by se stát, že by se např. TOP09 nemusela ani dostat do parlamentu.   Hranice je stanovena na 6%.  C/ Jmenování dočasné úřednické vlády. To bylo již jednou vyzkoušeno. Výsledek nebyl právě povzbuzující.

Nyní probíhají církevní restituce. Je to kolosální tunel. Jedna z církví náhrady dokonce odmítla. Římsko katolická církev, největší v ČR, se stává opět přebohatou  Do jejího vlastnictví přechází půda, velká část budov a zděných objektů, vzácné obrazy a další umělecká díla velké hodnoty. S nakládáním těchto hodnot má tato církev příjmy. Příjmy se mají zdaňovat. A to se nyní u restitucí církvím neděje. Parlamentní strana KSČM je navrhuje zdanit. Ministr financí souhlasí. Ve společnosti jsou ale  jedinci a skupiny, kteří tomu nepřejí. Někteří čtenáři mých blogů na iDnes mne za některé mé texty napadají. Za koblihu prý fandím Andreji Babišovi. Není tomu tak a je to nesmysl a pomluva.

Většina voličů dala lístky do volebních beden pro skutečnou nápravu věcí špatných. Byl to projev vůle a rozhodnutí zamezit úniku daní. Aby je platili všichni, i ti, kteří je dosud neplatí nebo je lišácky umenšují. Jsou pro snižování státního dluhu, pro vyrovnaný rozpočet, co nejdříve, jak to bude a je možné. Dají se připsat ještě další položky. Tyto úkoly předseda hnutí ANO a ministr financí ČR Andrej Babiš, s  velkým úsilím plní. Jeho protivníkům vadí, že mnohým z nich, uzavřel penězovod, kterým protékaly a ještě bohužel tečou peníze, na jejich a jejich kumpánů, tuzemská i zahraniční konta. Ale jsou i další nešvary. Jde o zbytečná vydání ze státního rozpočtu na věci nepotřebné a bez efektu. Máme např. Ministerstvo pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu. Tyto náležitosti jsou obsaženy již v ústavě. Společnost by potřebovala spíše ministerstvo odpovědnosti. Tu velká část politiků a zastupitelů všech stupňů neplní.  Vždyť právo a zodpovědnost tvoří celek. Jedna část bez druhé  je neúčinná a nanic. Činností a oblastí financované ze státního rozpočtu je celá řada. Máme např. inflaci rad s placeným členstvím v nich.  Ovšemže ze státního rozpočtu. Od televize a rozhlasu, na předsednictvu vlády, na každém ministerstvu a většině úřadů. Jejich činnost nepřináší potřebný efekt. Bylo by toho a taky je o dost víc. Stojí to za zamyšlení před krajskými volbami.

Milan Dubský

 

 

 

Autor: Miloslav Dubsky | pondělí 28.3.2016 8:55 | karma článku: 34,91 | přečteno: 1198x
  • Další články autora

Miloslav Dubsky

Jsme před důležitými volbami.

15.8.2016 v 17:29 | Karma: 13,64

Miloslav Dubsky

Co mi přineslo radost a pohodu

10.6.2016 v 15:06 | Karma: 13,75

Miloslav Dubsky

Směřování k realitě

25.5.2016 v 9:49 | Karma: 14,55

Miloslav Dubsky

Strach a obrana

22.5.2016 v 7:56 | Karma: 22,31

Miloslav Dubsky

Něco o sázkách

2.5.2016 v 12:22 | Karma: 8,27

Miloslav Dubsky

Výhonky a patvary plevele

27.4.2016 v 17:36 | Karma: 16,86

Miloslav Dubsky

Kde si stojí Miloš Zeman

22.4.2016 v 14:26 | Karma: 30,35

Miloslav Dubsky

Zezelenalí horlivci

20.4.2016 v 9:56 | Karma: 15,10

Miloslav Dubsky

O divných zásluhách

19.4.2016 v 8:59 | Karma: 14,59
  • Počet článků 177
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 371x
Absolvent Vysoké školy ekonomické v Praze, ale především osmi desítek let života se všemi starostmi, problémy, ale i s radostmi a zklamáními i snahou znovu povstat. To se musí, i když člověk někdy padne a to se stává. Činný coby redaktor Mladé fronty, Československého rozhlasu, v Československé obchodní komoře. Po druhém osvobození sovětskou armádou pak jako popelář, závozník, dělník na stavbě, pak do roku 1989 v JZD Rozvoj Posázaví v Jílovém u Prahy. Všude jsem poznal dobré i horší lidí.

Seznam rubrik