Co lidem také přinesla civilizace

Ne, že by naši dávní předkové netrpěli různými chorobami a nemocemi. Trpěli, i když ne těmi samými , kterými trpí lidé dnes a jinak.Léčeni byli šamany a zkušenými bábami. 

Poznání a zkušenosti získávali tito jedinci pozorováním přírody.

Dnešní tak zvané civilizační nemoci jsou např. stres, rakovina,skleroza,obezita, neplodnost, infarkty, cévní mozkové příhody, cukrovka, vysoký krevní tlak, deprese, demence, alzheimer, únava a další. Jmenované nemoci nemoci se rodí a vznikají v deformované civilizaci. Ta vychyluje rovnováhu kladných a záporných vlivů u všech tvorů v živočišné říši a také živých organismů v říši rostlinné.

Příčiny jsou ve stylu a způsobů života, lidského chování, změněné stravě a stravování, chemizaci zemědělství i výrobě potravin. Dále v disharmonickém soužití v rodině, mezi sousedy i k ostatním lidem, v mezinárodních vztazích a v celkovém uspořádání současné společnosti, honbou za penězi a bohatstvím, válkami .

Úkol pro vědu, vzdělance, politology, ale i ostatní vzdělané a přemýšlivé občany je v analýzách a přesné formulaci příčin. Především je nutné je hledat v nás samotných, protože cesta ke zdraví vede přes nás samotné, naše chování, zkušenosti a poznání.

Žádné tablety, statisíce druhů léků a potravinových doplňků, které chrlí farmaceutický průmysl a vydělává na tom velké peníze, nemají sílu a vliv změnit tento stav.

Milan Dubský

Autor: Miloslav Dubsky | neděle 10.1.2016 16:28 | karma článku: 10,89 | přečteno: 212x