Milan Dubský

Svět ve zmatklu

23. 12. 2015 9:24:25
Vedle pohybu milionovývh mas běženců a uprchlíků, který je také důkazem rozpolcenosti světa, je ještě celá řada problémů. Navzájem se prolínají a vytvářejí rizika a chaos, v němž žijeme.

Mezi podstatné patří: přelidněnost planety Země, nedostatek vody, potravin v některých částech světa, války, rozevírající se propast mezi bohatými a chudými, mezi chudobou a bohatstvím. 95% veškerého bohatsví na Zemi patří 5-10% populace. Všichni ostatní vlastní zbytek t.j. 5-10% bohatství současného světa. Na to jaké a kde jsou problémy a příčiny a kdo jsou vinníci tohoto stavu odpovědi existují, i když se v lecčems liší. Ale přesné definice není tak snadné přesně formulovat.

size="14pt"Mnozí vedoucí funkcionáři a „elity“ mnohdy ani nevědí co se děje a co si myslí občané v podhradí. Prezident Miloš Zeman takovou bariéru nemá. Místo do ředitelen podniků a institucí, jak to dělá pan premiér Sobotka, chodí do terénu, k lidem z podhradí. Těm naslouchá a bez papíru hovoří k věci. Ne vždy se jeho odpovědí líbí všem, protože je nutné dívat se skutečnostem tváří v tvář. V té naší skutečnosti je toho dost, co tam nepatří a s čím se všichni musíme poprat. Každý z nás má zcela konkrétní zkušenost z praxe. Při jednání na úřadech, s postojem a jednáním úředníků, nesmyslné obstrukce stran 09 a starostové obcí, za něž mluví pan Kalousek a ODS s řečníkem panem profesorem Robertem Fialou, neúměrné rovnostářství v platech státních úředníků a rozdělování odměn dobře placeným náměstkům ke konci každého roku atd.

Milan Dubský

Autor: Milan Dubský | karma: 9.36 | přečteno: 172 ×
Poslední články autora