Kdy dojdou finance a přijde soudnost protestujícím

4. 12. 2014 12:30:00
Kdyby ti červenokartáři, červenotílkaři aspoň řekli na rovinu o co jim jde. Mluví o svobodě, lidských právech, demokracii, solidaritě, pravdě, lásce a přátelství. Demokracii sami porušují v domnění, že mají právo , protože mají jiný názor než většina, že mohou hanobit prezidenta země, odvolávat ho a rozdmychávat neklid ve společnosti.

Kdo financuje tyhle nedůstojné kravály, kdo platí účty za výrobu maket červených karet, kdo objednává placky na klopy? Počet demonstrantů tvoří nepatrný zlomek voličů, kteří dali hlas v přímé volbě prezidentu Zemanovi. K počtu obyvatel pak zcela zanedbatelnou množinu. Mají alespoň náznakem ponětí, jak funguje zastupitelská demokracie? V té je respektován, nebo by měl být, jiný názor občana nebo skupiny občanů. Lze o něm diskutovat, navzájem se přesvědčovat. Ale to je tak vše. Pak rozhodují jen svobodné volby. Jejich výsledek pak nutno respektovat. Prezident je prezidentem všech občanů státu, nejen jeho voličů. Koná v jejich zájmu, ne podle přání té menšiny protestujících.

Český školský vzdělávací systém nebyl po roce 1989 vylepšen, ale naopak deformován. Stačilo pokračovat a rozvíjet Komenského myšlenky a vizi. Místo reformátorů přišli deformátoři. A navíc to přišlo pěkně draho. Vysokoškolské vzdělávání se v ČR po roce 1989 stalo prvoligovým podnikatelským sektorem. Veřejných vysokých škol bylo v roce 1989 23 s 69 fakultami. V roce 1912 bylo vysokých škol 71 se 150 fakultami. Z toho soukromých 43, což je nadpoloviční většina. Zde se za studium platí, takže žáci jsou z bohatších rodin. Počet všech vysokoškoláků v ČR byl v roce 2013 462.000, což činí 23% z celkového počtu obyvatel státu. Jen o málo více 588.000 je počet nezaměstnaných. Čísla jsou velmi vypovídající a svědčí o ne právě správných relacích ve vnitrostátních vztazích a skutečnostech současné české společnosti. Většinu v těch protestujících shromážděních tvoří vysokoškoláci a ponejvíce také právě oni hovoří za demonstrující a nosí cedule s hesly a slogany. Nemyslím si, že representují a mají stejný názor jako většina našich vysokoškolských studentů.

Mohu se nadít také toho, že svolají demonstrace také proti zvěrstvům žoldáků Islámského státu, proti nerovnováze bohatství ve světě, která povede k velkému třesku, proti zbrojení a nespravedlivým ziskům, korupci, zlodějnám, nově vynořivším se epidemiím moru, tuberkulózy, proti zločinným režimům?

Milan Dubský

Autor: Milan Dubský | čtvrtek 4.12.2014 12:30 | karma článku: 27.93 | přečteno: 1043x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 16 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 10.41 | Přečteno: 188 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 14.95 | Přečteno: 322 | Diskuse

Olča Vodová

zdánlivě zadarmo

(svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...,svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...)

27.3.2024 v 21:18 | Karma článku: 4.53 | Přečteno: 95 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma článku: 30.70 | Přečteno: 556 | Diskuse
Počet článků 177 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 370
Absolvent Vysoké školy ekonomické v Praze, ale především osmi desítek let života se všemi starostmi, problémy, ale i s radostmi a zklamáními i snahou znovu povstat. To se musí, i když člověk někdy padne a to se stává. Činný coby redaktor Mladé fronty, Československého rozhlasu, v Československé obchodní komoře. Po druhém osvobození sovětskou armádou pak jako popelář, závozník, dělník na stavbě, pak do roku 1989 v JZD Rozvoj Posázaví v Jílovém u Prahy. Všude jsem poznal dobré i horší lidí.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...