Milan Dubský

Komu patří červené karty

19. 11. 2014 14:25:00
Současný svět se mimo jiné vyznačuje také tím, že má zpřeházené stupnice hodnot, které platily a platí mnoho staletí, najmě v kultuře západní civilizace. Ve světě po 2.světové válce, a u nás po restauraci kapitalismu, reklama a propagace, marketing a ankety často nahrazují, ale také válcují zpravodajství, publicistiku, literaturu a jako žíravina narušují mezilidskou komunikaci.

Náš svět, Země, se přes stálost fyzikálních parametrů, stává stále menším. Díky technické vyspělost a technologiím. Doprava, bezdrátové přenosy dat. internet. Hladina událostí je však stále bohatší a bouřlivá. V jednom a téže okamžiku vidí lidé z různých míst světa, to, co se děje vzdálené od nich tisíce kilometrů. Někde jsou vlny desítky metrů vysoké, jinde čeří hladinu jen vánek a plutí labutí. Přesto někteří malincí a méně významní chtějí být vidět a myslí si, že patří k těm důležitým.

Názorně to ukázala demonstrace několika tisíců občanů, proti prezidentovi Zemanovi na Albertově 17.listopadu 2014. Jejím duchovním otcem a vůdcem se stal údajně i podle jeho vlastního vyjádření v rozhovoru pro MF Dnes Martin Přikryl. Reklamní expert.V tomto oboru představuje elitu, vzhledem k praxi a zkušenostem ve významných reklamních agenturách Kaspen, Mark/BBDV, v nichž pracoval.Dnes šéfuje reklamní agentuře Jandl.

Na facebooku pod názvem „Chci si s vámi /všimněmež si /malého v/ promluvit pane prezidente“ vyzval jeho uživatele k protestu proti Zemanovi. Výzvu neoslyšelo tisíce lidí, zejména pražských. Jako symbol protestu ztvárnil červené karty, které ve sportu znamenají vyloučení. Ve výše zmíněném rozhovoru označil Klause a Zemana za celoživotní frustranty, protože je české elity neuznávají a oni se jim za to mstí. Ovšemže se Martin Přikryl řadí k českým elitám a možná i těch několik tisíc červenokartářů. Někteří z nich házeli na tribunu, kde stáli čtyři prezidenti zemí, s nimiž Česko sousedí, vajíčka, zapalovače a další předměty. Jedno vajíčka zasáhlo německého prezidenta Joachima Gaucka. Je velmi respektovaným politikem takřka všemi státy světa. Velká kaňka na prestiži naší země před světovou veřejností.

Martin Přikryl pronesl další moudra. Už dopředu protestuje proti návštěvě ruského prezidenta Putina v Praze, kam jej pozval český prezident Zeman. Přikryl se cítí být povolán k tomu, aby určoval co má nejvyšší představitel státu dělat, říkat, myslet. Jako mnohým jiným mu nedochází, že např. problém

Ukrajiny, ale i další světové problémy Islám, mezinárodní terorismus, ebola atd. se nedají bez Ruska a Putina vůbec řešit. Martin Přikryl je zřejmě zasvěcenější do úkolů kontrarozvědek ruských, německých, českých, více než jejich šéfové, parlament, vláda, armáda a prezident . Několik tisíc lidí v čele s Martinem Přikrylem mluví za všechny občany Česka, když říká –my nestojíme za názory Miloše Zemana.

Komu tedy patří červené karty ? Těm několika tisícům, kteří je drželi v rukou jako ovečky Martina Přikryla. Mnozí z nich nebyli ještě na světě před 25 lety, někteří bez větších znalostí souvislostí. A proti těm, kteří tak učinili z přesvědčení, nic nemám. Je to jejich názor. Mohu s nimi polemizovat, nechávat se jimi přesvědčovat, ale nebudu po nich házet vajíčka a pomlouvat je.

Milan Dubský

Autor: Milan Dubský | karma: 39.42 | přečteno: 2246 ×
Poslední články autora