Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Regulovat znamená zbavovat lidi podílu na řešení společenských problémů a tím je zatahovat do větší a větší závislosti a podřízenosti na státu a chudoby.

0 0
možnosti

V podstatě jde o to, že když chybí komplexní vize, vývoj směřuje k větší byrokratizaci.

0 0
možnosti
Foto

V podstatě souhlas.R^ ,,Jen ty meze".

Viz.:Podle čl. 3 Smlouvy o EU je cílem Unie podporovat mír, své hodnoty a blahobyt obyvatel. Unie zejména poskytuje svým občanům prostor svobody, bezpečnosti a práva bez vnitřních hranic, ve kterém je zaručen volný pohyb osob. Vytváří vnitřní trh a usiluje o udržitelný rozvoj Evropy, ..Ve svých vztazích s okolním světem Unie zastává a podporuje své hodnoty a zájmy a přispívá k ochraně vlastních občanů...

Protektorát (lat. protectio – ochrana) je označení pro formu státního zřízení. Jedná se o formálně autonomní státní útvar, ...

Jde o mezistupeň mezi kolonií a plně suverénním státem, protože vztah mezi ním a ochraňujícím státem je stále mezinárodněprávní. V protektorátech sice existuje autonomní státní správa, ta je však podřízena protektorovi či nějakému jinému administrátorovi (z Wikipedie).

Někdy skoro těžko rozlišit. Nemluvě o tom, že mnohé postupy EU lze vnímat až jako protichůdné vůči tomu, co je deklarováno:-/ Jinak zdravím. J.A.J.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS