Milan Dubský

Co mi přineslo radost a pohodu

10. 06. 2016 15:06:24
Velmi často nám něco nebo někdo sebere dobrou náladu. Ať jde o myšlenky nebo činy a jednání se zápornou hodnotou.

O to více je cenné. Když se setkáme s něčím nebo s někým, co nám přinese radost, dobré pocity a nejen na jeden den dobrou pohodu.

Takové situace prožívám když přijdu na nějaké ošetření nebo kontrolu do zdravotního zařízení Affidea, dříve Mediscan. Je zde hodně sympatických, laskavých a inspirativních pracovníků. Šíří kolem sebe optimismus. Sestry jsou voňavé, pohledné a některé z nich by mohly dělat modelky.

Tentokrát jsem přišel na vyšetření na neurologické oddělení. Když otevřela sestra dveře do čekárny a vyvolala moje jméno, měla na tváři úsměv. V ordinaci jsem byl důkladně vyšetřen doktorkou mimořádně bohatou vědomostmi, pečlivostí a zkušenostmi. Mám pro ni pojmenování úžasná. Ukazuje mi to a přesvědčuje mne, že jsou v naší zemi krásní, skromní a laskaví lidé. Jsou příkladem pro naše chování a jednání. Nezaobírají se pouze sami sebou. Berou v potaz i lidi v jejich okolí, s nimiž se potkávají nejen v práci, ale i ve veřejném a soukromém životě. Chci jim tímto blogem za takový dar poděkovat. Byla by radostná a přínosná taková setkání s podobnými skutečnostmi i jinde a častěji, na příklad na úřadech ústředních i obecních, kterých máme v naší zemi přehršel.

Milan Dubský

Autor: Milan Dubský | karma: 13.46 | přečteno: 267 ×
Poslední články autora