Milan Dubský

Komu překáží Andrej Babiš

24. 03. 2016 8:18:50
V poslední době se stále častěji objevují v tisku, rozhlase a televizi komentáře a texty, které tlumočí názory panující na předsednictvu vlády. Jde o a skryté i méně skryté útoky na 1. místopředsedu vlády a ministra financí.

Při tom jeho aktivita i činnost Ministerstva financí, jednání a výsledky vykazují viditelné zlepšení stavu státních financí, snižování a zpomalování našeho dluhu, lepší výběr daní, by si zasluhovaly spíše ocenění a uznání. Výtky, že řídí svůj obor jako firmu, jsou irelevantní. Důležité jsou výsledky. Ministr Andrej Babiš vykonává svoji funkci gratis. Svůj plat ministra, i svůj poslanecký plat včetně náhrad posílá na účet fondu pro postižené. Nešel tedy do sněmovny a do vlády za penězi a dalšími prebendami, cesty po světě, být viděn v televizi a slyšen v rozhlase, jako řada našich zastupitelů.

Munice, kterou střílí tito kritici a „měsíčkáři“ je nyní objekt Ptačí hnízdo, o němž mluví bez konkrétních dat a skutečností. Ty objasnil Andrej Babiš na schůzi sněmovny, svolané k tomuto quasi problému. Prezident Zeman navštívil nedávno Ptačí hnízdo. Je to velkorysý projekt, který nabízí dětem, ale i dalším zájemcům a skupinám užitečné vyžití a služby. Na otázku novinářů, co říká údajně zpronevěřeným milionům Agrofertem pana Babiše z evropských dotací na tento projekt odpověděl. Zabývám se miliardami, ne miliony. Například OKD, kdy byl ministrem financí nynější předseda vlády pan Sobotka, byly prodány panu Bakalovi, za peníze o desítky miliard nižší, než byla skutečná hodnota. Podobná loupež se konala při privatizaci české ekonomiky, bank, průmyslu a zemědělství, za asistence tehdejšího ministra financí Václava Klause. A v tom je jádro pudla. Andrej Babiš zastavil tyto penězovody na konta, většinou v zahraničí, celé řady výtečníků a jejich příbuzných a známých.

Pokud se mluví o střetu zájmů, jde o klamání lidí. V tomto střetu jsou všichni, kteří vlastní nebo spoluvlastník firmy a podniky, sedí ve správních radách a zastávají funkce, z nichž jim plynou peníze. A těch je ve sněmovně a senátu většina. Daly by se uvést příklady. Ale to není hlavním posláním tohoto textu. Spíše jde o to, proč se na Andreje Babiše útočí. První krajské volby v květnu a později celostátní do poslanecké sněmovny a poté i volba prezidenta republiky ukáží, jak hodnotí naši skutečnost hlas lidu.

Milan Dubský

Autor: Milan Dubský | karma: 38.43 | přečteno: 2004 ×
Poslední články autora