Milan Dubský

Hamletovská otázka být či nebýt

18. 03. 2016 9:45:06
Žijeme na krásné modré planetě Zemi. Nevíme dosud, zda jsou ve vesmíru v naší nebo v některé jiné galaxii planety podobné, na kterých existuje život a podmínky , jaké známe z naší skutečnosti.

Máme zde vše, co je k životu potřeba. Vodu, potraviny, kyslík k dýchání. Příroda je podmanivě krásná. Moře, řeky, hory, údolí, lesy , bohatou faunu s obdivuhodnými tvory, pestrou a nádhernou flóru s ohromným bohatstvím rostlinných druhů. Mezi obyvateli fauny je člověk homo sapiens sapiens nejvyvinutější druh. Díky této skutečnosti ovlivňují lidé nejvíce dění na zeměkouli. Podstatně jsme změnili svět, ne vždy k lepšímu. A nemáme právo si myslet, že jsme těmi nejlepšími tvory. Spíše naopak. Drancujeme přírodu a její bohatství. Spotřebováváme více surovin, potravin a zdrojů, než je ke spokojenému životu nutné. Nutno důrazně dodat, že rozdělení a rozdělování světového bohatství je krajně nespravedlivé. To vede k neshodám ve společnosti, rivalitě mezi velmocemi, vážným krizím, válkám a bojům o nadvládu nad světem. Současné civilizaci na planetě Zemi tak hrozí nebezpečí, z něhož může vyvstat globální vojenská konfrontace. Velmi zjednodušeně lze říci, že jde o konfrontaci USA s dalšími světovými velmocemi, najmě Ruskou federací, Společenstvím nezávislých států. Při použití H,N,Bio a dalších podobných zbraní by to byl konec naší civilizace. Její zbytky by se octly o tisíce let zpátky s kyji a životem v pralesích. Přiřadila by se k zaniklým civilizacím, jako byly egyptská 9564 před n.l., civilizace Mayů 3113 před n.l.,Mezopotámská 8500 před n.l., a mnohé další. Dřívější civilizace zanikly ale v důsledku přírodních katastrof. Naše je schopna zničit sama sebe, spáchat sebevraždu.

Motorem tohoto posunu je nadnárodní kapitál, lokalizovaný v USA. Jeho horizontem je zisk. Jeho cílem je získat většinu ne-li všechny suroviny a přírodní zdroje, včetně lidského potenciálu, moc a globální vliv nad ostatními národy, státy a sdruženími. V tom jim pomáhají politikové a zastupitelé ve všech státech světa. Nejsou zodpovědní. Žijí, řeční a slibují v intervalech svých časových mandátů. Někteří američtí vojenští experti a generálové si myslí, že z tohoto střetu vyjdou jako vítěz USA. Toho času mají největší vojenskou sílu, nejmodernější a účinné zbraně. Ale velmi se mýlí. Tento střet nebude mít vítěze. Poraženi, poškozeni a zničeni budou všichni.

Jak odpoví lidské společenství na otázku v nadpisu tohoto zamyšlení?

Milan Dubský

Autor: Milan Dubský | karma: 10.27 | přečteno: 162 ×
Poslední články autora