Řešit příčiny nejen následky

Velká část komentátorů politiků, novinářů a publicistů, kteří ovlivňují veřejné mínění a nálady občanů, často slovně otevírají náruč emigrantům, imigrantům a utečencům.

Upírají tak dobré vlastnosti, city a porozumění těm, kteří mají jiný názor na řešení , jak se ubránit tsunami úprchlíků a běženců, z afrických, asijských a blízkovýchodních zemí i dalších teritorií. Tito lidé nejsou o nic méně dobří než ti, které označují jako lidi bez citu, bez lidského přístupu a pochopení pro ty, kteří útěkem ze svých rodných zemí zachraňují své životy a životy svých dětí. Vydatně jim v tom pomáhají sdělovací prostředky, opakovaným zveřejňováním otřesných fotografií dětí, které se svými rodiči jsou na útěku. Normálnímu člověku to svírá bolestí srdce, když vidí tyto bezbranné, nevinné bytosti. Jejich smutek, slzy v očích a v tváři němé otázky, proč se jim dostává tototo ponižujícího utrpení. Jejich zranitelnost, bezbranost a nevinnost jsou jako ostří břitev, kterými je odřezávána jejich budoucnost, štěstí a odpírána práva, která tak jako našim dětem náleží i jim.

Je to velké nedorozumění.Tyto jevy vyvolaly kořistnická honba za zdroje surovin, boj o vliv a moc, rozpoutané války imperiálními zájmy těch, kteří se tváří jako dobrodinci. Jejich aktivity jsou však na samém dně hodnotových stupnic lidství. Jednoduchou logikou a úvahou lze pochopit, že nelze umístit statisíce lidí, kteří utíkají z různých důvodů, ani v celé Evropě, bez vážných následků a rizik. Nejen, že je to fyzicky nemožné, ale probíhající „stěhování národů“ prohlubuje mezikontinentální krizi. Povede v dohledné době ke střetům, které nebudou bez obětí na životech a škodách na majetku. Je to válka v nové podobě. Je to zneužití, spíše využití, odpornou skupinou zlojedů, tíživé situace tisíců a jejich bídy, bezvýchodnosti a chybné politiky tak zvaných vládních „elit“ nejen evropských. U velké části běženců jde o vyčuranost, podílet se bez nejmenších, ba pražádných, zásluh na hodnotách vytvořených Evropany. V tom jim pomáhají a současně je vykořisťují gangy a mafie přepravců. Nejen, že je připraví o všechny úspory za místa v těchto plavbách a pochodech smrti, ale chladnokrevně připravují masové vraždy, dospělých i dětí imigrantů.

Kritizovaným nechybí humánní přístup, soucit a porozumění s trpícími a oběťmi, ani opovržení a nenávist ke kšeftmanům, kteří vydělávají na této světové krizi. Navrhují jiná řešení, která budou postihovat příčiny a nikoli následky. Uprchlické tábory v zemích, z nichž lidé utíkají, jiné distribuční kanály, aby peníze, potraviny a další pomoc nebyla rozkradena zlojedskými živly. Nechat přijít do Evropy statisíce lidí, s jinými způsoby života, s jinými životními hodnotami, neznajícími navíc jazyk, kteří zahazují doklady totožnosti, aby nebyli posláni zpátky, z jiného kulturního okruhu, to je vývoz chaosu a kladení min na budoucí válečná pole nejen v EU, ale v celé Evropě.

size="15pt"Milan Dubský     

Autor: Miloslav Dubsky | úterý 1.9.2015 8:40 | karma článku: 15,12 | přečteno: 287x