Drobnosti zasluhující pozornost

13. 06. 2015 9:10:00
Naše životy neusměrňují jenom velké události, které přitahují pozornost medií, ale daleko více tisíce a tisíce zdánlivých drobností, které v posloupnosti a celku formují naši ne- čí spokojenost.

Pár slov o vodě

size="11pt"Vadu na kráse trhu je vidět také na prodeji balené vody. Místo vody z kohoutku nebo ze studny ji mnozí kupují. Někteří si pak naříkají na vysoké ceny potravin,kam zařazují i pitnou balenou vodu. Něco jiného jsou minerálky nebo vody slazené či s různými příchutěmi. Ty z vodovodu netečou. V mimořádných situacích lze tento druh zásobování pitnou vodou uvítat. Např. při zemětřeseních či jiných katastrofách. Voda jako taková je jedinečnou tekutinou, chemicky sloučeninou vodíku a kyslíku, na Zemi. Je nejcennější látkou a bez ní není života. Na planetách, kde je přítomna voda se může a jak bylo vědci již prokázáno se opravdu nachází, vyskytovat život. Proto nejsme sami ve vesmíru. Zacházejme s vodou šetrně, úsporně jako dobří hospodáři.

Užitečný trest

size="12pt"Turecký policista, který v roce 1913 použil na demonstrantku neoprávněně slzný plyn byl odsouzen na 20 měsíců vězení a dodatečnému trestu vysázet 600 stromů a pečovat o ně, dokud nevyrostou. Tomu se dá říkat trest, který nese užitek lidem. To u nás jsme velkorysí. Zavíráme vrahy, zločince a zloděje do vězení, kde mají TV, radia, knihovny, čítárny,tělocvičny i další komfort, který nemají tisíce bezdomovců a miliony chudých lidí. A to ještě jako občané platíme za každý den pobytu vězně kolem 1500 korun. Vězňové by si měli na pobyty ve vězení vydělat prací, aby vrátili společnosti alespoň zčásti vynaložené náklady. Vězení nejsou a ani by neměly být jakási rekreační zařízení, kde je pobyt příjemnější a humánnější než ve stovkách slamů v řadě zemí a ve stanech v táborech statisíců utečenců.

Co na nás líčí nadnárodní koncerny

size="12pt"Již delší dobu je připraven text dohody TTIP. Jednání již pokročilo do čtvrtého kola. Jde o dohodu mezi USA a EU. Evropská unie a USA jsou největšími hospodářskými velmocemi na světě. Schválení TTIP zvané Transatlantické partnerství pro obchod a investice má za cíl odstranit cla a regulaci obchodu. To je jistě idea správná. Ale některé z článků této dohody skrývají čertovo kopýtko. Mají omezit suverenitu států při hájení národních a sociálních práv svých občanů. Podle těchto pasáží by mezinárodní korporace získaly právo žalovat státy za ztráty virtuálních a pomyslných „ztracených zisků“ i „očekávaných budoucích zisků“ za své investice. Tato část musí z dohody zmizet. Multinacionální koncerny by měly větší pravomoc než suverénní státy. Již nyní bylo podáno vice jak 500 žalob na některé státy. Tyto články dohody jsou pokleslým názorem a pohledem na mezinárodní spolupráci a vyjadřují kořistnický zájem na ziscích těchto korporací. Evropský parlament dal souhlas k jednání. Ale schválení a podpisy teprve čekají. Veřejnost by nyní měla vyjádřit svou vůli, aby EP schválil tuto dohodu bez těchto článků. A je to úkol také pro české poslance v tomto orgánu.

size="12pt"Milan Dubský

Autor: Milan Dubský | sobota 13.6.2015 9:10 | karma článku: 11.40 | přečteno: 193x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 28 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 22 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 22 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 14.56 | Přečteno: 277 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.52 | Přečteno: 477 | Diskuse
Počet článků 177 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 370
Absolvent Vysoké školy ekonomické v Praze, ale především osmi desítek let života se všemi starostmi, problémy, ale i s radostmi a zklamáními i snahou znovu povstat. To se musí, i když člověk někdy padne a to se stává. Činný coby redaktor Mladé fronty, Československého rozhlasu, v Československé obchodní komoře. Po druhém osvobození sovětskou armádou pak jako popelář, závozník, dělník na stavbě, pak do roku 1989 v JZD Rozvoj Posázaví v Jílovém u Prahy. Všude jsem poznal dobré i horší lidí.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...