Poznámky k některým problémům nikoliv na okraj

18. 04. 2015 8:39:59
Na dlužnících se nejlépe vydělává. Bývaly časy, kdy si občané ukládali uspořené, a neutracené peníze do záložen. Tam byly zúročovány a uložená částka se zvětšovala. Záložny a další finanční ústavy s těmito penězi podnikaly. Oběma stranám to přinášelo užitek.

Dnešní banky již takové poslání neplní. Zpronevěřily se svému poslání. Neslouží střádalům a majitelům účtů. Neúročí vložené peníze občanů, vlastně ano např. záporným úrokem. Ale vesele s nimi podnikají a půjčují je jiným. Ovšem při vysokém úročení půjček. Obnosy na účtech se nezvyšují, právě naopak. Z vložených 100 Kč na začátku roku se na konci roku ve výpisu majitele účtu objeví ne 100 Kč, ale částka menší. Z nabídek půjček od bank jde až hlava kolem. Mohou se upůjčovat.. Půjčování se změnilo v systém. Velká část společnosti i jednotlivci žijí na dluh. Stala se dluhovou společností. Spotřebovává dopředu co bude muset v budoucnu splatit i s vysokými úroky. Vracíme se zpět. Místo chůze na dvou nohách začínáme chodit po čtyřech a stojíme na hlavě.

00000

Proč jenom naříkat, že české firmy mají sídla v daňových rájích. Dělají to podnikatelé a firmy dalších stovek států. Udělejme vlastní opatření. Podnikáš v Česku, budeš platit daně v Česku. Jinak nedostaneš potřebná povolení jako je registrace a další. Pokud i potom budeš mít sídlo v daňových rájích, zaplatíš příslušný stanovený poplatek, který půjde do státního rozpočtu. Vytváříš zisk v Česku, na našem území, českými ručičkami a mozky, využíváš všech potřebných náležitostí-infrastrukturu, energie, přírodu a další, tak za to zaplatíš. Je to tak prosté milý „Watsone“. Jen nenechat do toho mluvit určité skupině právníků.

00000

Který právník poradil nebo poštval Peroutkovu vnučku proti Zemanovi? Jeden ze skupiny zvláštních klonů. Hlavním kalkulem ovšem byly, jakože nejčastěji jsou, prachy. Bude je platit vnučka pana Peroutky. Jeho důstojnost nepoškozuje president Zeman, ale ti, kteří předstírají, že chrání novináře Peroutku. Ten byl skvělým publicistou a psát uměl. Ale dokonalý po celý život nebyl, ani v chování ani v názorech jako není nikdo z lidí. A není tedy ani nekritizovatelný. A když někdo poukáže na něco v jeho textech, co neodpovídá obecnému a

2

správnému názoru a kritizuje zideologisovanou aureolu, tak se ozývají „spravedliví“ hrdinové a chtějí přesvědčit ostatní občany se „selským“ rozumem, že jenom oni, tito hrdinové mají pravdu.

Milan Dubský

Autor: Milan Dubský | sobota 18.4.2015 8:39 | karma článku: 19.53 | přečteno: 390x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 21 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 13.10 | Přečteno: 241 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 17.78 | Přečteno: 416 | Diskuse

Olča Vodová

zdánlivě zadarmo

(svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...,svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...)

27.3.2024 v 21:18 | Karma článku: 5.06 | Přečteno: 106 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma článku: 30.97 | Přečteno: 582 | Diskuse
Počet článků 177 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 370
Absolvent Vysoké školy ekonomické v Praze, ale především osmi desítek let života se všemi starostmi, problémy, ale i s radostmi a zklamáními i snahou znovu povstat. To se musí, i když člověk někdy padne a to se stává. Činný coby redaktor Mladé fronty, Československého rozhlasu, v Československé obchodní komoře. Po druhém osvobození sovětskou armádou pak jako popelář, závozník, dělník na stavbě, pak do roku 1989 v JZD Rozvoj Posázaví v Jílovém u Prahy. Všude jsem poznal dobré i horší lidí.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...